Το κατάστημα μας θα παραμείνει κλειστο 13-20 Αυγούστου.Οι παραγγελίες που θα τοποθετηθούν στο σύστημα μας μετά της 10 αυγούστου θα αποσταλούν την Τρίτη 21 Αυγούστου. Απόρριψη

Πως να φτιάξετε τα δικά σας υγρα αναπληρωσης DIY

υγρα αναπληρωσης DIY

Πως να φτιάξετε τα δικά σας υγρα αναπληρωσης DIY

Ένα από τα λίγα μειονεκτήματα του ατμίσματος είναι το κόστος του υγρού αναπλήρωσης. Εάν χρησιμοποιείτε sub-ohm ατμοποιητές, μπορείτε εύκολα να καταναλώσετε 10 mL την ημέρα.Μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση : δημιουργήστε τα δικά σας υγρα αναπληρωσης DIY  . Με λίγη καθοδήγηση μπορείτε να φτιάξετε ένα υγρο αναπληρωσης τόσο καλό όσο τα έτοιμα , με ένα μικρό κόστος και με πλήρη έλεγχο των επιπέδων νικοτίνης και PG / VG.

Με απλά λόγια το να φτιάξετε τα δικά σας υγρα αναπληρωσης DIY , περιλαμβάνει την ανάμειξη των τεσσάρων κύριων στοιχείων που συνθέτουν το υγρό σας. Αυτά είναι PG, VG, νικοτίνη και γεύση. Δεν χρειάζεστε απαραιτήτως όλα αυτά, για παράδειγμα, εάν προτιμάτε το υγρο αναπληρωσης σας χωρίς νικοτίνη ή θέλετε το υγρό με 100% περιεκτικότητα σε VG για μέγιστη παραγωγή ατμού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα συστατικά που θέλετε. Η ιδέα μπορεί να ακούγεται δύσκολη αλλά είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε προηγμένες γνώσεις .

Τι χρειάζομαι για να φτιάξω τα δικά μου υγρα αναπληρωσης DIY

υγρα αναπληρωσης DIY μπουκαλακια

Για αρχή χρειάζεστε τα κύρια συστατικά του υγρού αναπλήρωσης..
Προπυλενογλυκόλη – Αλλιώς γνωστή ως PG. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το PG εδώ. Αν είστε ατμιστής άνω του Ωμ θα χρειαστείτε ένα μπουκάλι PG. . Βεβαιωθείτε ότι είναι φαρμακευτικής ποιότητας, χωρίς πρόσθετα.

Φυτική Γλυκερίνη – Ή VG για συντομία. Και πάλι, διαβάστε το προηγούμενο άρθρο μας για λεπτομερέστερη ανάλυση. Αυτό πιθανότατα θα συνθέσει το μεγαλύτερο μέρος του υγρού αναπλήρωσης σας , ειδικά αν ατμίζετε με sub-ohm ατμοποιητές .

Νικοτίνη

– Είναι σημαντικό να αγοράσετε καλή ποιότητα νικοτίνης. Αποικοδομείται γρήγορα όταν εκτίθεται στον αέρα, σκουραίνει το χρώμα και αλλάζει η γεύση, οπότε βεβαιωθείτε ότι η σφραγισμένη νικοτίνη σας είναι καθαρή και καλής ποιότητας. Την νικοτίνη πλέον τη βρίσκουμε
στα λεγόμενα boosters νικοτίνης που στην ουσία είναι μπουκαλάκια των 10 ml με μεγάλη περιεκτικότητα νικοτίνης 20g/ml τα οποία τα διαλύετε μέσα στην βάση σας για να παραχθεί το ποσοστό νικοτίνης που θέλετε. Τα μπουκαλάκια αυτά έρχονται σε διαφορετικές αναλογίες pg/vg
οπότε θα πρέπει να προσέξετε τι έχετε αγοράσει για να αφαιρέσετε το ανάλογο ποσοστό από τη
μηδενική βάση. Στο περίπου για να έχετε μια βάση για τους υπολογισμούς σας χρειάζεστε 3 boosters νικοτίνης με περιεκτικότητα 20mg/ml των 10 ml για να φτιάξετε 6αρα νικοτίνη σε 100ml
βάσης

Συμπυκνωμένα αρώματα

– Αυτά καθορίζουν ποια θα είναι τελικά η γεύση του υγρού σας. Υπάρχουν χιλιάδες αρώματα για να επιλέξετε, Τα οποία μπορούν να συνδυαστούν για να κάνουν αμέτρητες μοναδικές γεύσεις. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε αρωματικές μίξεις , όπου πολλαπλές γεύσεις είναι προ-αναμειγμένες. Αυτά είναι ιδανικά για αρχάριους .

Εκτός από τα υγρά θα χρειαστείτε και άλλο εξοπλισμό για την διαδικασία ανάμιξης. Υπάρχουν δύο μέθοδοι: η ανάμιξη κατά όγκο και η ανάμιξη κατά βάρος. Θα εξετάσουμε και τα δύο, αλλά συνιστούμε έντονα την ανάμιξη κατά βάρος, καθώς είναι και πιο ακριβές.

Ζυγαριές ακριβείας

υγρα νααπληρωσης diy ζυγαριες ακριβειας

– Για ανάμειξη κατά βάρος, θα χρειαστείτε μια ζυγαριά ακριβείας που να φτάνει στο 0,01g. Αυτό είναι αρκετά ακριβές για να αντιμετωπίσει σχεδόν όλες τις DIY συνταγές.

Άδεια μπουκαλάκια

– Για τα πρώτα σας πειράματα, αγοράστε πλαστικά μπουκάλια των 10 mL για να κάνετε τις δοκιμές σα και περίπου 50 mL μπουκάλια για να φτιάξετε μεγάλα ποσά από το αγαπημένο σας υγρο αναπληρωσης. Αυτά είναι φθηνά και ευρέως διαθέσιμα.

Ετικέτες

– Αγοράστε μερικές φθηνές αυτοκόλλητες ετικέτες για να γράψετε τις λεπτομέρειες της συνταγής και να τις κολλήσετε στο μπουκαλάκι. Έτσι ώστε να γνωρίζετε για το κάθε μπουκαλάκι τι συστατικά και σε τι αναλογίες τα έχετε χρησιμοποιήσει για να μπορείτε με ευκολία να το ξανά φτιάξετε.

Σύριγγες η δοκιμαστικους σωλήνες

– . Σας συμβουλεύουμε να πάρετε μερικές σύριγγες των 10 mL για τις PG και VG και σύριγγες 1 mL για τη νικοτίνη και τα συμπυκνώμενα αρώματα.

Πως φτιάχνω τα υγρα αναπληρωσης DIY .

υγρα αναπληρωσης DIY πως τα φτιαχνω

 

Για τους αρχάριους, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με μια απλή συνταγή ή μια έτοιμη μίξη.

 

Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε μια συνταγή που σας αρέσει και να αγοράσετε τα σχετικά αρώματα. Για αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε μια τυχαία συνταγή, με γεύση φράουλας και  κρέμας Custard. Μια ιστοσελίδα που θα σας βοηθήσει να βρείτε συνταγές είναι η eliquid recipes

Φράουλα (FW) 6%
Βανίλια Custard (FW) 6%
*To FW είναι συντομογραφία για τα αρώματα της Flavor West

Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε ποια θα είναι η περιεκτικότητα σε PG / VG που θα χρησιμοποιηθεί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 30pG/70VG για μεγαλύτερη παραγωγή ατμού και για sub-ohm ατμοποιητές.H να πάμε σε 50/50 για να δημιουργήσουμε μια ισορροπία ανάμεσα στη γεύση και την παραγωγή ατμού αλλα και για να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε όλες τις συσκευές μια και δεν θα είναι πολύ παχύρρευστο και δεν θα έχετε θέμα με τις αντιστάσεις.

Στη συνέχεια, επιλέξτε το επίπεδο νικοτίνης σας.

 

2) Μετρήσεις

Τώρα έχουμε την συνταγή μας , πρέπει να υπολογίσετε τα ποσά που θα χρησιμοποιήσετε. Αυτό μπορεί να είναι περίπλοκο να το κάνετε με το χέρι, αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν διάφοροι ηλεκτρονικοί υπολογιστές υγρών αναπλήρωσης που το κάνουν αυτόματα. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή υγρών της ιστοσελίδα μας εδω.Ο υπολογιστής υγρών αναπλήρωσης μας σας επιτρέπει να ορίσετε το ποσοστό του αρώματος σας η των αρωμάτων σας , τα ml του τελικού αποτελέσματος
αλλά και την περιεκτικότητα σε pg – vg. Οταν τα ορίσετε θα σας βγάλει αποτέλεσμα με σχετική ακρίβεια πόσα ml απο το κάθε συστατικό πρέπει να ρίξετε για να πετύχετε το στόχος σας.

 

3) Ανάμιξη

Πρώτον, και το σημαντικότερο, να φτιάχνετε τα υγρά σας σε σε ένα καθαρό δωμάτιο χωρίς κατοικίδια ζώα ή παιδιά γύρω. Χρησιμοποιήστε γάντια από καουτσούκ και πλαστικό δίσκο σε περίπτωση διαρροής.

Βάρος – Εάν χρησιμοποιείτε ζυγαριές, θα πρέπει να εστιάσετε στα γραμμάρια. Τοποθετήστε το κενό φιαλίδιο των 10 mL στις ζυγαριές και ρυθμίστε το στο μηδέν. Τώρα προσθέστε τις γεύσεις σας στάζοντας το σωστό ποσό σε γραμμάρια. Στη συνέχεια, προσθέστε νικοτίνη χρησιμοποιώντας ένα σταγονόμετρο ή σύριγγα και προσέξτε να μην χυθεί . Χρησιμοποιήστε τα φιαλίδια σας για να προσθέσετε τα PG και VG. Το τελικό βάρος πρέπει να ταιριάζει με αυτό που φαίνεται στον πίνακα του steam engine.

Με όγκο – Αν υπολογίζετε με όγκο είναι λίγο πιο δύσκολο. Χρησιμοποιώντας ξεχωριστές σύριγγες για κάθε συστατικό, ελέγξτε τις μετρήσεις στη σύριγγα για να μετρήσετε το mL και να τις προσθέσετε στο κενό φιαλίδιο των 10 mL. Κάθε συμπύκνωμένο άρψμα και νικοτίνη θα απαιτήσει μία ξεχωριστή σύριγγα 1 ml. Έχετε υπόψη σας ότι αυτή η μέθοδος είναι λιγότερο ακριβής από τη χρήση ζυγαριών.

Μετά τη μείξη

Ετικέτα – Βάλτε ετικέτες στα μείγματα σας με τα ακόλουθα: Αναλογία VG / PG, επίπεδο νικοτίνης, ποσοστό γεύσης και ημερομηνία δημιουργίας. Κάντε το αμέσως. Είναι ο καλύτερο τρόπος
σε περίπτωση που πετύχετε το τέλειο μείγμα να γνωρίζετε πως να το ξανά φτιάξετε αλλά και σε περίπτωση που κάτι δεν πάει κάλα να γνωρίζετε που κάνατε λάθος.
Ωρίμανση – Η ωρίμανση είναι κάτι που συνήθως δυσκολεύει τους αρχάριους που δεν ξέρουν πόσο καιρό να αφήσουν τα υγρά τους να ωριμάσουν. Αυτο ποικίλει ανάλογα τα αρώματα η τις μίξεις αυτών. Συνήθως ένα υγρό που αποτελείτε από περισσότερα του ενός αρώματος και είναι πιο περίπλοκο σαν συνταγή θέλει και περισσότερη ωρίμανση σε χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 4 εβδομάδες για κάποιες περίπλοκες συνταγές.Απο την άλλη ένα απλό φρουτένιο υγρό με μόνο ένα άρωμα μπορεί και στις 2 μέρες να είναι έτοιμο. Η ωρίμανση είναι κάτι σημαντικό και παίζει μεγάλο ρόλο στην απόδοση των γεύσεων..

Αποθήκευση – Το φως του ήλιου, η θερμότητα και το οξυγόνο μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο υγρό αναπλήρωσης σας, οπότε κρατήστε τα υγρα αναπληρωσης DIY  σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Και βεβαιωθείτε ασφαλώς ότι είναι μακριά από κατοικίδια ζώα και παιδιά.

Πηγή : Vaping360

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: